2.ca.11 tipologia textual

Avui hem parlat dels diferents tipus de text que podem trobar segons la intenció de l’emissor. Escriu un petit text de cada tipus amb el tema de la moda. Escriu-ho al bloc com a comentari. Els corregirem dimecres 11-1-2012.

Anuncis

49 Respostes to “2.ca.11 tipologia textual”

 1. ariadnaoliver Says:

  Dialogat:
  -Què te pareixen els vestits de primavera que ha tret Calvin Klein?
  -M’agraden però els trov massa colorits.
  -Personalment crec que ha acertat molt amb el verd i el groc, però els de ratxes són molt parescuts als de Dior.
  -Es vere. I la col.lecció de Dior que t’ha parescut?
  -Horrible.

  Narratiu:
  Na Laura, es la filla d’un dels grans disenyadors de Maximo Dutti i encara que només te 15 anys el dissabte que bé fara la seva primera pasarel.la. Presentarà la primera col.lecció de la seva propia firma, L.Johns, diuen que la col.lecció és fantàstica i que al event estarà la crem de la crem dels personatges de la moda. Disenyadors, firmes, models…

  Descriptiu:
  Va anar a la gala amb un vestit de Carolina Herrera preciós, era vermell apagat, per amunt dels genolls. Duia un escot que acabava en punta, després hi havia un cinturó de pell marrò amb una evilla platetjada enorme. Després, sobre la cintura és tornava a eixemplar i feia uns plegats semblants al d’una falda d’uniforme. No duia mitges però com mig pam per devall dels genolls acabavem les altissimes botes de pell amb tacó ample que portava amb molt d’estil. Diuen que el vestit li va costar uns tres mil euros i les botes se les havia dissenyat gucci especialment per a ella.

  Explicatiu:
  Jo per l’estiu 2012 propòs continuar amb la moda vintage i retro però introduir un poc l’estil heavy i punk. Es a dir vestits grocs com dels anys 60 però el tocats d’avall en comptes de ser blancs i clàssics podrien ser negres i estar mig romputs. Els texans que continuiin sent per amunt del maluc però els podriem propossar amb cinturons de chapes o pintxos.
  Per aktre banda els banyadors podriem tornar a posar de moda els banyadors sencers sense mànigues ni tirants. D’aquesta manera estiram la moda d’aquest darrer any que ha tongut molt d’exit però renovam incluint detalls punks i alternatius.

  Argumentatiu:
  Aquesta col.lecció d’hiverns no ha tingut éxit no porquè no sigues bona ni perquè no agradés. El problema és que no la hem vengut be ni ha sigut ben distribuida no va ser presentada així com toca als dissenyadors i no s’ha sabut vendre. Jo propós tornar a enviar les millors propostes a les multinacionals i als dissenyadors i reinventar i modificar lo menys acceptat. I així podriem recuperar les perdudes i treure benefici d’aquesta col.lecció que ha sigut ben acceptada.

  Instructiu:
  Per la pasarel.la de París vull que a la primera part es presentin les col.leccions de les marques clàssiques, després dels nous dissenyadors i finalment els experimentals que no surten a la venta. A la col.lecció d’Armani, de D&G i de Tous només poden ocupar mitja hora i vull que Versace sigui portada de totes les revistes i diaris.

  Predictiu:
  Quasi tots els experts opinen que la moda és com una roda, to allò que qualque pic ha causat gran sensació i ha promogut es tornarà a posar de moda en un periode mínim de 50 anys i per aixó aconsellen no tirar res.
  Es creu que l’estil retro encara dopminará un temps però que els hippies i els pantalons de campana estaran de moda en un parell d’anys.

 2. psocies Says:

  Dialogat:
  -Saps què s’ha posat de moda ara?
  -No, el què?
  -Dur pantalons alts amb samarretes de flors, la veritat és que queda molt bé.
  -Si ja ho he vist a algnes al.lotes, i si que queda bé

  Narratiu:
  Tenc una amiga que l’altre dia es va comprar un vestit a una nova tenda que, al contrari de les altres no posa la roba d’estiu tres mesos abans de que arribi l’estiu, es a dir, ho posa a l’ho ra que toca. Això està molt bé, ja que molta gent que va de compres per l’hivern desprès no hi pot tornar a comprar roba d’estiu perque ja s´ha gastat suficient diners.

  Explicatiu.
  Si us heu fixat avui en dia es torna a dur la roba que es duia fa 40 anys, com per exemple: els pantalons alts i les faldes altes, i les samarretes amb tons marrons, les jiqetes curtes… Crec que està bé per la gent que anyora aquells anys i amès queda molt bé en aquesta teporada, ja que els arbres estan amb el color marró i combina.

  Argumentatiu.
  Hauries d’anar a veure la nova tenda de Les Rambles, hi ha ns vestits preciosos de colors estampats i està molt bé de preu, es tot molt barat, i no només els vestits, també les bosses de mà de pell no estàn gens malament de preu. Amès els dependents són molt simpàtics i t’ajuden amb tot el qu evols.

  Instructiu:
  Per fer aquest vestit has de fer:
  Triar la tela o les teles que vols utilitzar.
  Fer la forma del vestit.
  Cosir per juntar.
  Possar-hi alguns adorns (com cintes)
  Enviar el vestit a la tenda on vols que es vengui.

  Predictiu:
  D’aqui poc es duran, com fa 40 anys, els bikinis amb la part d’abaix alta, com també a les malles. Tambés es diran els “calentadors” que es posen davall el genoll per tenir la cama calenta quan fa fred.

 3. tonitorner Says:

  DIALOGAT O CONVERSACIONAL:
  -Hola.
  -Hola, d’on vens?
  -De comprar-me uns DC de la temporada passada, que estaven rabaixades un 50%.
  -No m’agrada gens aquesta marca, has vist algunes altres sabates rebaixades?
  -Si, també hi havia Vans.
  -Ah, ara hi aniré.
  -Adeu.
  -Fins demà.

  NARRATIU:
  Ahir vaig anar al centre a comprar-me unes sabates noves. Vaig passar per totes les tendes que coneixia, però no en trobava cap que em pogués comprar. O el meu número estava esgotat, o eren massa cares, o no m’agradaven… Al final, a punt de tornar a casa i deixar-ho per un altre dia, vaig veure un cartell publicitari que posava “Sabateria amb descomptes d’un 50 i 60%, a 200m.”. Al arriabr allà vaig veure unes DC rebaixades un 50%, i me les vaig comprar. Després, de tornada cap a l’aturada del bus, em vaig trobar un amic meu, al que li vaig recomanar la tenda.

  DESCRIPTIU:
  Les sabates que em vaig comprar són bàsicament de dos colors: marró i blanc. La punta, el taló, el cordó i la part de la llengua són de color marró, i els laterals de color blanc amb petits dibuixets marrons. A la sola, de color marró més clar, hi ha logo de la marca. També hi ha el logo a la llengua i a la punta. A la part del darrere de la sabata hi ha escrit “DC shoe USA”.

  EXPLICATIU O EXPOSITIU:
  La moda (de vestir) té diferents tipus, per dir-ho d’alguna manera. Segons una enquesta que he trobat, a un 61% de la gent enquestada li agrada la moda dels viutanta, a un 53% la dels anys setanta, a un 73% la hippie, a un 66% la punky, a un 65% la rockera, a un 40% la psicodelica, a un 36% l’estil vintage, a un 65% la casual, a un 73% la vaquera i a un 58% la heavy. En aquest gràfic podem observar que el que més es duu, almenys quant es va fer l’enquesta, eren l’estil hippie i la roba vaquera, i el que menys el vintage.

  ARGUMENTATIU:
  Si et fas soci d’aquesta marca , a part d’aconseguir descomptes per a tots els productuctes, podras participar a sorteigs mensuals de roba. A més de tots aquests avantatges, si aconsegueixes fer soci a més gent, aconseguiras vales de regal o de descompte. Aquesta marca, a part de roba, també ven molts altres productes, com vegudes, material esportiu, etc. També aconseguirás descompte en tots aquests productes.

  INSTRUCTIU O DIRECTIU:
  Per fer feina en aquesta empres has d’adapatar la teva manera de vestir seguint les següents condicions:
  -Durant les hores de treball s’ha de vestir amb roba únicament de les marques que l’empresa comercialitza
  -Els colors d’aquesta roba han de ser obscurs i sense estampat.
  -S’ha d’anar ben arreglada i amb la nostra línia de cosmètics de la present temporada.
  -S’ha d’anar vestit seguint les tendències de moda de la temporada.

  PREDICTIU:
  Amb la introducció d’aquest nou producte les ventes s’incrementaran com a mínimim un 25%. A més aixó causara un canvi en la manera de vestir de la gent el que tornara a causar un creixement de les vendes. Aixó aumentará els doblers de l’empresa, i aquests doblers podran ser utilitzts per prodiur més roba. Aquests doblers també aumentará els sous dels empleats.

 4. Goran Dmitrov Avramov Says:

  Dialogat:
  -Has vist les noves converse negres?
  -Si, són molt boniques i darrerament s’han posat de moda.
  -Vols quedar demà per comprar unes?
  -D’acord! A les cinc i mitja?
  -Molt bé. Demà a les cinc i mitjà a la Plaça Espanya.

  Narratiu:
  Aquell dia en Pau havia de mostrar els dibuixos de la seva primera colecció a la direcció de l’empresa de moda: “Made in China”. Estava molt nirviós. Aquest era el seu moment de glòria. Havia de triomfar. A la direcció de l’empresa li van encantar els seus vestits. El van enviar a París, i es va convertir en el dissenyador de l’any.

  Descriptiu:
  Per na Paula aquella bossa era magnífica. Era una bossa vermell carmesí, feta de pell, o almenys pell artificial. Brillava com si fo
  Explicatiu:
  La moda d’avui en dia es igual a la de fa 30 anys. La moda és com un ascensor va i torna. Cada vint anys les tendències ees repeteixen. Abans es duien, com ara, les converse, els vaquers estrets, les jaquetes de cuir…
  Tot es repeteix i es millora.

  Argumentatiu:
  Aquest mòbil es horrible! Per començar, s’ha descobert que du un chip que detecta a on estàs i envia les teves coordenades a les antenes telefòniques. A més, el disseny és horrorós, les funcions no són gens útils, i es romp amb molta facilitat. Fes-me cas. No et compris aquest mòbil.

  Instructiu:
  1.- Els colors del vestit han de ser càlids
  2.-Vull que sigui simple, però elegant
  3.-No vull que tingui molts ornaments
  4-Ha de ser fàcil de posar i de llevar (sense cremalleres)

  Predictiu:
  Aquest estiu es portaran els vestits blancs amb estampats negres. Aquest estiu es portaran estampats més que altra cosa.

 5. elenaa98 Says:

  Dialogat:
  – Ho sabies? Han posat una nova tenda de Bershka al Born.
  – De veritat? Com és?
  – És més grossa que les demés i te més varietat. I et donen una mostra de colònia si és la primera vegada que hi vas.
  – Ara mateix hi vaig!
  Narratiu:
  Na Daniela és una al•lota molt maca i te un cos preciós. L’altre dia va anar a unes proves per entrar a una sessió fotogràfica d’una marca molt bona. Ella estava molt nerviosa, però tothom li deia que ho aconseguiria, que tenia un gran sentit de la moda. I així ho va fer, la van agafar tot d’una. Ahir ens va ensenyar les fotos i havien sortit perfectes.
  Descriptiu:
  L’altre dia, quan mirava la televisió, em va cridar molt l’atenció un conjunt de no se quina marca. La modelo pareixia una carretera! Portava un vestit curt de color negre amb una retxa en el bell mig del vestit. Al cap, un tocat redó que pareixia una roda. També portava unes plataformes altíssimes de color negre i una jaqueta fina de color lila.
  Explicatiu:
  La passarel•la d’aquella marca, desconeguda en aquell moment, va triomfar. Jo crec que el mèrit, a part del dissenyador i assistents, el tenen els models. Això és perquè els models que saben el que fan, ho fan amb tanta naturalitat que la roba xerra per si sola. Els models estaven molt ben triats i eren molt professionals.
  Argumentatiu:
  Jo si fos tu, no me compraria aquests pantalons. Primer, perquè et queden massa estrets i no crec que et siguin còmodes. Segon, aquest color tan verd no et queda gaire be. Si te’ls vols comprar compra’ls vermells o negres, queden millor amb el teu color de pell. Fem cas i compra’n uns altres, ja veuràs com tinc raó.
  Instructiu:
  Per venir a la boda heu de fer les següents coses:
  – Les dones han de portar vestit llarg.
  – El homes han de portar esmòquings .
  – No porteu colors molt vius o explosius.
  Predictiu:
  Els colors que estaran de moda són el taronja, el groc suau, el rosa i colors organics. En els vestits veurem molt de detalls i estaran molt decorats.

 6. marinaescarpa11 Says:

  Dialogat:
  -Bon dia Jaume, has vist les noves sandalies per anar damunt les roques?
  -No, com son?
  -Són verdes amb estampats de ratlles blanques.
  – M’agradaria anar-hi a la tenda. M’acompanyes?
  -Clar que sí. Anem-hi!
  Narratiu:
  Mentre Pere anava pel carrer, es va topar amb un arbre i en front d’ell, alli estava, la tenda de Maximo Dutty. Va entrar a la tenda y va veure un concurs de botes de skate i es va apuntar. I més tard va rebre la noticia tan esperada. Li varen telefonar i va rebre una gran decepció.
  Descriptiu:
  La meva millor amiga anava per la platja i va veure un bikini vermell de la tenda Zara. Era un bikini molt bonic, ella pensava que tenia push-up; tenia ratlles blanques, liles y roses juntament amd el fons vermell. Era precios, pero li agradava sense push-up.
  Explicatiu o espositiu:
  Al·lots, jo havia pensat una idea per el maquillatge. Per donar més color a la cara, donar-li als ulls més volum i fons tenim que treure a la venta un rimel de color gris i un pinta ulls de color verd pels ulls blaus verdosos, un negre pels ulls mel i marrons i finalment un blau pels ulls blaus clars. En canvi per la cara crec que no tenim que treure res perque últimament la gent li agrada més hodratar-se la pell i no donar coloret.
  Argumentatiu:
  No, no et vagis a la ciutat de Madrit, és un horror. El millor destinatari per les vacances d’estiu és anar al camping de Madrit
  anomenat Monte Holiday, Cada any en estiu venen i se’n van centenars de persones. És perfecte. Ja veuràs com t’agrada…
  Instructiu:
  Per construir una casa moderna has de agafar fusta de caoba la més cara que hi hagi, una catifa de color vert amb pels de color blau, les parets han de ser sugos les preferències dels habitants de la casa i finalment la cuina i els banys tenen que ser molt futurístic.
  Predicatiu:
  Al horòscop d’una revista de Cuore, surt que la gent Càncer portarà unes gafes de pasta negres o liles, o si no jugaran
  a qualque joc de ball o de guerra.

 7. silviamartinm Says:

  La moda:

  Dialogat o conversacional:
  -Ja has anat de rebaixes? Han tret coses molt boniques a aquesta tenda.
  -No encara no m’ha donat temps d’anar-hi.
  -T’aconsell que hi vagis perquè les camisetes que té són molt boniques i a demés estan a molt bon preu.
  -Bé, et va bé venir amb jo demà i així m’aconselles un poc?
  -És clar que hi aniré.

  Narratiu:
  L’altre dia vaig anar a comprar amb una amiga i les dues varem quedar bocabadades, perquè amb el fred que fa ara a l’hivern hi ha moltes camisetes que encara són de mànega curta i de tres quarts. Ens va costar molt trobar camisetes calentes ja que ens vàrem entrar quasi totes les tendes i sols ens varem dur dues camisetes cada una. Ens varem quedar un poc decepcionades.

  Descriptiu:
  Ahir em vaig comprar un texans blau clars, de tub un poc romputs. També em vaig comprar una brusa blanca amb estampats de floretes petites blaves i verdes amb mànegues amples. A més també vaig comparar una jaqueta negra i unes ballarines negres amb una corda en forma de llaç al davant.

  Explicatiu o expositiu:
  Avui en dia es torna a dur la roba de fa 20 anys, encara algunes coses tenen estampats i formes més modernes que les de abans. S’han tornat a posar de moda moltes coses com els calçons i faldes que es dues més amunt de les caderes. Els estampats de floretes també s’han tornat a posar de moda. També s’han posat de moda algun estil de sabates que es duien fa 20 anys. Però si que hi ha una cosa que és diferent o jo penso que no es duia tant per a l’hivern, i és que ara quasi totes les samarretes són de màniga curta o de tres quarts.

  Argumentatiu:
  Aquesta camiseta no m’agrada per a tu. La primera raó perquè penso això és perquè la camiseta és massa ample i a tu no et queden tan bé les camisetes amples, et fan més grassa del que ets. Segon perquè l’estampat no és adequat per a la teva edat i crec que li quedaria més bé a gent amb més edat que nosaltres i per últim trob que aquesta altra és més del teu estil i et quedarà millor.

  Instructiu o directiu:
  -Els pantalons que bull que em compris han de costar menys de 30 euros.
  -Han de ser de tub.
  -I han de ser blau obscurs i han de la talla 38.

  Predictiu:
  La moda que hi ha ara durarà cinc anys més. Després hi haurà una altra moda totalment diferent on per a les dones no hi haurà vestits, perquè la gent els haurem avorrit, però després de quinze anys que aquesta moda haurà existit es tornaran a dur vestits, i serà el que més durem.

 8. merysantos1998 Says:

  ~Dialogat~
  -Hola!
  -Hola! Com va?
  -Molt bé. Escolta… que vols quedar per anar de rebaixes?
  -Sí!!! Perquè vaig veure a INSIDE una jaqueta que m’encanta. Quan quedam?
  -Demà a les 4:30 al Porto Pi.
  -Allà hi siré

  ~Narratiu~
  L’altre dia vaig anar a una tenda de SLAM, i vaig demanar la que més m’agradava. La dependenta era una mal educada
  i ademés com no tenia de la meva talla em va voler fer comprar una talla més. Li vaig dir que m’ho pensaria i que ja tornaria demà. El cas és que vaig anar a una altra tenda que estava molt a prop, i com sempre em passa, no tenien de la meva talla. Vaig acabar encargant-la. Vaig rendir-me i vaig haver d’esperar un dia més per conseguri-la per fi.

  ~Descriptiu~
  Ahir, anant pel carrer vaig veure el jersei dels meus somnis. Era de color gris i blanc, amb retxes horitzontals, no molt gruixat però calentet, ample, no pica gens… Era preciós! I molt car! Està a la tenda Bershka i avui aniré per comprar-lo.

  ~Explicatiu~
  La moda és una temporada, que s’aplica sobretot a la roba, en la que la gent vesteix una prenda igual o molt parescuda. La moda va canviant, per exemple, fa poc, la moda era dur una jaqueta parescuda a la que duen els adolescents americans que juguen a rugby a les pel·lícules.

  ~Argumentatiu~
  -Mamà, m’has de comprar aquesta jaqueta.
  -Perquè? Si ja en tens una ben bonica.
  -Perquè ja t’he dit que la compraré amb els doblers que tinc, perquè te l’he demanada des de fa un any, dos mesos i un dia, perquè la duré enguany i l’any que ve, perquè m’agrada molt… que mé vols que et digui?
  – Val, te la compraré.

  ~Instructiu~
  Per anar a la festa heu de vestir així:
  – les noies han de venir amb vesit i ben arreglades.
  -els homes o amb camisa i pantalons vaqueros, o amb samarreta i pantalons vaqueros.
  Si no cumpliu això no entrau.

  ~Predictiu~
  Jo crec que aquest estiu la moda serà dur shorts molt curts i alguna samarreta o alguna camisa de Bershka o Stradivarius. I sinó dur quasi el mateix de l’any 2011.

  • merysantos1998 Says:

   Quan quedam? –> Quan quedem?
   Allà hi siré –> Allà hi seré.
   ademés –> a demés
   encargant-la –> encarregant-la.
   vaqueros –> vaquers

   ~Argumentatiu~
   Mamà, m’has de comprar aquesta jaqueta. Perquè ja t’he dit que la compraré amb els doblers que tinc, perquè te l’he demanada des de fa un any, dos mesos i un dia, perquè la duré enguany i l’any que ve, perquè m’agrada molt… que més vols que et digui?

 9. vidalandreu98 Says:

  Dialogat:
  -T’agrada la meva roba?
  – Si, m’agrada molt! On l’has comprada?
  – A la tenda que hi ha al costat de ca meva.

  Narratiu:
  Sempre se’n reien de la meva roba. Es vera que no estava a la moda però no crec que fos gaire correcte el que feien. Però a mi m’era ben igual ja que casdascú va

  Descreptiu:
  M’he comprat unes sabates noves. Són de color negre amb cordons. La seva sola és d’un centímetre d’altura i de goma. Són fetes de cuiro i són molt còmodes!

  Explicatiu:
  Els colors de la roba s’han de combinar bé. S’han de evitar els forts contrasts ja que són molt cridanes.

  Augmentatiu:
  Heu de comprar les nostres noves camisetes. Són transpirables i molt còmodes. Perfectes per a fer esport!

  Instructiu:
  Per al concert heu de portar sabates negres, calçons negres, camisa blanca, americana negra i corbata negra.

  Predictiu:
  L’any que ve la gent portara roba més moderna i còmoda. Es possaran de moda les jaquetes de pell.

 10. vidalsiquierj Says:

  Dialogat:
  -T’agrada la moda d’avui en dia?
  -Sí, a tothom li agrada anar a la moda. Ja no es veu gent pel carrer portant pantalons de campana.
  -Tens raó, no m’hi havia fixat.

  Narratiu:
  L’altre dia vaig passar per davant la tenda de devora ca meva. Vaig veure un model de sabates nou. Tot d’una vaig anar a cercar a ma mare perque em donés diners per comprar-me-les. Ma mare no era a casa i quan va arribar, una hora més tard, em va donar els doblers. El problema és que quan vaig arribar a la tenda el model ja s’havia esgotat.

  Descriptiu:
  El logotip de Nike està format pel nom de la marca en majúscules sobre un signe d’aprovat o correcte.

  Argumentatiu:
  És millor que et compris aquests calçons a la tenda del costat de ca meva, ja que estan a mitat de preu.

  Instructiu:
  M’he de comprar aquesta roba:
  Uns vaquers nous.
  Dos parells de sabates.
  Tres camisetes.
  Una jaqueta.

  Predictiu:
  L’any que vé sortirà un nou model de mòvil. Serà tàctil, tot i que portarà un petit teclat. Tendrà les últimes cançons que han sortit i varies xarxes socials incloses.

 11. izabelaigorova02 Says:

  *Dialogat o Conversacionals.
  –M’agrada molt la teva camiseta. A von l’has comprada?
  -Me la he comprada a la nova tenda de Stradivarius, es de la nova temporada.
  – Es molt acolorida, a mes crec que aquesta temporada es porten molt aquests colors no?
  – Si i tant, quan vulguis anam de rebaixes a comprar-te’n una.

  *Narratiu.
  – Na Laura estava apunt de sortir a la pasarela per desfilar amb el seu nou vestit quan de repent la varen trepitjar sense voler i aquest es va rompre en mi trossos. Na Laura es va quedar blanca com un fantasma quan va veure el seu vestit preferit fet trossos en terra.

  *Descriptiu.
  – L’altre dia em vaig comprar un vestit blau fosc de volants. El vestit no es ni molt curt ni molt llarg. Deixa al descobert l’espatlla i s’agafa en un nus al coll.

  *Explicatius.
  -La moda d’avui en dia no te res en comparació amb la que portaven els nostres pares fa devers uns 20 anys, encara que avui es porten coses que estaven de moda abans.
  Peró desde un punt de vista la roba a cambiat molt. Ha passat, per exemple, dels vestits fins als genolls als vestits curts. O de les camises de coll llarg a les escotades.

  *Argumentatiu.
  – No entenc perquè no em deixa anar a comprar-me aquells pantalons. Crec que es perquè no li agrada que siguin tan curts, ja que ella esta acostumada a portar-los llargs. Peró esque em fa molt il.lusió comprarme-ls, a mes ja fa temps que els havia vist.

  *Instructiu o Directiu.
  -Per fer el model d’aquesta camiseta tens que inspirar-te en:
  *Estampats d’animals.
  *Alguns estampats de flors.
  *Color obscurs.

  *Predictiu.
  -Aquesta primavera es tornaran a portar els vestits d’estil ibizenc i pot ser que tornin a les tendes el shorts de color blau obscur. També tornaran a posar-se de moda les camisetes que deixen al descobert l’espatlla.

 12. juliamulet Says:

  Dialogat:
  -Hola Isabel.
  -Hola, com va?
  -Molt bé. Venc de Zara i me comprat molta roba de rebaixes.
  -A si, hi havia sudaderes?
  -Si, bastantes.
  -Ara mateix vaig.
  -Adeu i gràcies.
  -Adeu.
  Narratiu:
  A l’aparador na Xisca va veure un vestit de Dior preciós. Però quan mira el preu totes les seves esperances de dur aquell vestit a la festa de na Claudia varen desapareixer. Valia 300 euros. Arribà a casa trista, però de sobte va veure als seus pares botant d’alegria. Havien guanyat 2000 euros a la lotería! Al dia següent es comprà el vestit. A la festa va ser admirada.
  Descriptiu:
  Ahir mentre la meva tia mirava una revista m’ensenyà un capell horrible que portava una senyora gran, d’uns 70 anys. Era enorme amb flors i plomes d’aus tropicals. Tenia la forma ondulada i a dalt de tot un brillant vermell.
  Explicatiu:
  Els llibres de moda solen ser molt llargs amb dibuixos i fotogràfies de la roba. També estan ordenats segons el dissenyador o l’estil. Però alguns per les marques.
  Argumentatiu:
  Si et fas soci d’aquesta tenda nova que hem obert fa dues setmanes t’emportaràs aquests texans que et queden fantàstics, són de la teva mida i el color va bé amb qualsevol cosa, a la meitat de preu i tendras més avantatges com: descomptes,regals…
  Instructiu:
  Per venir a la pasarel·la de moda has de dur un bon vestit, acompanyant perqué et surti més barato, també has de dur la càmara de fotos i per favor no t’oblidis de l’entrada.
  Predictiu:
  L’any que ve la moda tornarà a ser amb els pantalon amples i pera amunt de la cintura. Les samarretas seràn llises o amb diferents estampats.

  • juliamulet Says:

   Dialogat:
   -Hola Isabel.
   -Hola, com va?
   -Molt bé. Venc de Zara i me comprat molta roba de rebaixes.
   -A si, hi havia sudaderes?
   -Si, bastantes.
   -Ara mateix vaig.
   -Adeu i gràcies.
   -Adeu.
   Narratiu:
   A l’aparador na Xisca va veure un vestit de Dior preciós. Però quan mirà el preu totes les seves esperances de dur aquell vestit a la festa de na Claudia varen desaparèixer. Valia 300 euros. Arribà a casa trista, però de sobte va veure als seus pares botant d’alegria. Havien guanyat 2000 euros a la lotería! Al dia següent es comprà el vestit. A la festa va ser molt admirada.
   Descriptiu:
   Ahir mentre la meva tia mirava una revista m’ensenyà un capell horrible que portava una senyora gran, d’uns 70 anys. Era enorme amb flors i plomes d’aus tropicals. Tenia la forma ondulada i a dalt de tot un brillant vermell.
   Explicatiu:
   Els llibres de moda solen ser molt llargs amb dibuixos i fotogràfies de la roba. També estan ordenats segons el dissenyador o l’estil. Però alguns per les diferents marques.
   Argumentatiu:
   Si et fas soci d’aquesta tenda nova que hem obert fa dues setmanes t’emportaràs aquests texans que et queden fantàstics, són de la teva mida i el color va bé amb qualsevol cosa, a la meitat de preu i tendras més avantatges com: descomptes,regals…
   Instructiu:
   Per venir a la pasarel·la de moda has de dur un bon vestit, acompanyant perqué et surti més barato, també has de dur la càmara de fotos i per favor no t’oblidis de l’entrada.
   Predictiu:
   L’any que ve la moda tornarà a ser amb els pantalon amples i pera amunt de la cintura. Les samarretas seràn llises o amb diferents estampats.

 13. claramulet Says:

  MODA
  *Text dialogat o conversacional:
  -M’agraden aquests texans.
  -Gràcies.
  -On els has comprat? Quan costen?
  -A Pull&Bear, no són molt cars: només em costaren vint euros.
  *Text narratiu: L’altre dia vàrem anar de compres i vaig veure una
  camiseta molt guapa. M’encantava, així que vaig decidir comprar-la.
  Quan vam tornar a casa me l’anava a posar i vam descobrir que s’havien
  equivocat i ens havien posat uns texans molt macos. Eren encara
  millors que la camiseta… i més cars. Com que ningú s’ha queixat ara
  són meus.
  *Text descriptiu: Els calçons són blau clar i tenen un aspecte d’una mica gastats. Són molt estrets però per altra banda, fàcils de posar i llevar. El millor és que es poden combinar amb qualsevol cosa perquè queden bé amb tot.
  *Text explicatiu o expositiu: M’han dit que a les tendes que venen per tota Europa com H&M o Zara han modificat el vestuari. Diuen que si el canvien depenent del clima de cada país els seus clients poden ser molts més. Per exemple ara a Hol.landa pots comprar una roba massa calenta per a Espanya.
  *Text argumentatiu: Ahir discutia amb una amiga perquè deia que un vestit no li quedava bé. Ella es defensava dient que era massa cenyit. Jo li deia que era perfecte per anar a la festa i que si trobava que només tenia un defecte ja estava bé perquè cercar un vestit amb què et trobis a gust és molt difícil. Al final em va fer cas i ha triomfat a la festa.
  *Text instructiu o directiu: Davant una indesició, com saber què has de comprar una cosa o una altra:
  1) Pensa quina necessites més.
  2) Compara els preus.
  3) Combina mentalment aquesta peça de roba amb la roba que ja tens.
  4) Pensa si la portaràs el suficient com per pagar els doblers que val.
  *Text predictiu: D’aquí uns dos anys els calçons estrets ja no estaràn de moda.

  • claramulet Says:

   Correcció: Jo li deia que era perfecte per anar a la festa i que si trobava que només tenia un defecte ja estava bé perquè cercar un vestit amb què et trobis a gust és molt difícil – Jo li deia que era perfecte per anar a la festa i a més si ella trobava que només tenia un defecte ja estava bé, perquè cercar un vestit amb què et trobis a gust és molt difícil

 14. margaabauza Says:

  Dialogat;
  -Mercè, t’agrada la moda actual?
  -Em sembla està molt bé, me recorda a la meva època, a tu?
  -A mi també, m’agraden molt aquests tons de marró que la gent torna a dur.

  Narratiu;
  L’altre dia vaig anar a Palma amb els meus amics de Sant Joan per anar a fer una volta per les rebaixes i comprar la roba que necessit per pasar l’hivern i quan era dins la tenda d’Stradivarius vaig veure que hi torna haver roba mànega curta i calçons curts quan esteim al mes de Gener!

  Descriptiu;
  L’altre dia la meva mare me va comprar uns calçons marrons i un jersei de retxes blau i blanc mànega tres quarts i un vestit negre amb un dibuix blanc d’una flor a la dreta.

  Explicatiu;
  Les nines d’avui en dia tornen a dur la roba que es duia fa un temps, es tornen a dur els tons marrons i un poc els grisos, també es duen els jerseis de punts i les sabates d’una espècie de pell, també es duen les calces negres amb formes i les barrets de colors.

  Instructiu;
  Per rentar aquest jersei fa falta seguir aquestes pases:
  -Girar-lo a senendret
  -Rentar-lo a mà perquè sino encoeix.
  -Deixar que s’aixugui al Sol.

  Argumentatiu;
  Aquest jersei no és adequat per tu, els colors no te favoreixen i les tires que té són massa gruixades. M’agrada més aquest altre perque els colors són un poc més apagats i els estampats són preciosos i van amb el teu estil de cada dia.

  Predictiu;
  Es diu que la próxima moda que hi haurà consistirà en dur els colors dorats i platetjats amb les cintes que es duien antigament als calçons per a que no caiguessin i les sabates seran de colors molt vistosos i qualcunes de tacó bastant alt.

  • margaabauza Says:

   Dialogat;
   -Mercè, t’agrada la moda actual?
   -Em sembla està molt bé, me recorda a la meva època, a tu?
   -A mi també, m’agraden molt aquests tons de marró que la gent torna a dur.

   Narratiu;
   L’altre dia vaig anar a Palma amb els meus amics de Sant Joan per anar a fer una volta per les rebaixes i comprar la roba que necessit per passar l’hivern i quan era dins la tenda d’Stradivarius vaig veure que hi torna haver roba mànega curta i calçons curts quan esteim al mes de Gener!

   Descriptiu;
   L’altre dia la meva mare me va comprar uns calçons marrons i un jersei de retxes blau i blanc mànega tres quarts i un vestit negre amb un dibuix blanc d’una flor a la dreta.

   Explicatiu;
   Les nines d’avui en dia tornen a dur la roba que es duia fa un temps, es tornen a dur els tons marrons i un poc els grisos, també es duen els jerseis de punts i les sabates d’una espècie de pell, també es duen les calces negres amb formes i les barrets de colors.

   Instructiu;
   Per rentar aquest jersei fa falta seguir aquestes pases:
   -Girar-lo a senendret
   -Rentar-lo a mà perquè sino encoeix.
   -Deixar que s’aixugui al Sol.

   Argumentatiu;
   Aquest jersei no és adequat per tu, els colors no te afavoreixen i les tires que té són massa gruixades. M’agrada més aquest altre perquè els colors són un poc més apagats i els estampats són preciosos i van amb el teu estil de cada dia.

   Predictiu;
   Es diu que la pròxima moda que hi haurà consistirà en dur els colors daurats i platejats amb les cintes que es duien antigament als calçons per a que no caiguessin i les sabates seran de colors molt vistosos i qualcunes de tacó bastant alt.

 15. tomasGD Says:

  Dialogat:
  – La moda que ha tret Pull & Bear és molt curiosa.
  – Si, ahir la he anat a veure, i me pareix que esta molt interessant.
  – A mi, no m’agrada molt.
  Narratiu:
  Ahir anant per el carrer he vist molta gent amb la nova moda retro, però no me va agradar molt, perquè es molt atrevida la roba i no has de tenir vergonya.
  Descriptiu:
  Aquesta persona es molt alta, amb els ulls blaus, porta els cabells rossos, i la moda que du es perfecta per treballar de modelo.
  Explicatiu:
  Per ser un dissenyador molt bo tens que ser original, saber que material uses i com treballes els materials, i tens que dur en compta els detalls.
  Argumentatiu:
  Jo no compraria això perquè en un mes o menys trauran la nova col•lecció, i diuen que aquesta col•lecció serà una moda molt bona.
  Instructiu:
  Per poder comprar un regal has de pensar en lo que agrada a la persona, en general es la moda, però te has d’informar bé de la talla i lo que li agrada dur.
  Predictiu:
  La pròxima moda, diuen que arrasarà al mercat, que en menys de un més estarà disponible, i pensaran de fer promocions per que la gent compri.

 16. noesanzu Says:

  La moda:

  Narratiu:
  + Hola!
  – Hola! que tal?
  + Bé i tu?
  – Molt bé. Venc de comprar-me unes sabates Nike SB per només 30 euros!
  + Deu meu! On les has comprades?
  – Les he comprades a Devil.
  + Ido ara hi vaig, deu!
  -Deu.

  Narratiu:
  Avui he anat amb el meu pare a comprar roba rebaixada. Hem entrat a moltes tendes com per exemple Jack-Jones, Pull&Bear, Shine, Devil… Al final hem trobat moltes coses però lo dolent es que hem tardat mol perque esteia ple!

  Descriptiu:
  Ahir quan anava amb el meu pare pe’l carrer San Miquel vaig veure una sudadera molt guapa: era lila i duia cordons blancs per la caputxa. Em va encantar!

  Explicatiu:
  La moda són aquelles tendèncias repetitivas, ja que sigui de roba, accesoris, estils de vida i maneres de comportar-se, que marquen o modifiquen la conducta de les persones. Són les costums que marquen alguna època o llocs específics, en especial aquellas relacionades amb el vestir o adornar.

  Argumentatiu:
  + Amb els doblers que m’han donat els reis em compraré aquelles sabates blaves rebaixades.
  – Perquè?
  + Perque només tenc un parell de sabates i ademés aquestes m’agraden molt.

  Instructiu:
  Al funeral heu d’anar molt ben arreglats, i si pot ser, de negre.

  Predictiu:
  Jo crec que la moda actual arribará fins a l’any 2015. I la següent moda que hi hagi, crec que serà molt hortera.

 17. ariadnabalufo Says:

  Dialogat:
  -Hey! Hola Mirella!
  -Hola Núria!
  -Ja has anat de rebaixes?
  -No, encara no he tengut temps. Hi ha moltes coses?
  -Sí, hi ha coses boniques. Però jo de tú faria via, perquè sinó ja no hi haurà moltes coses…
  -Molt bé, idò ara mateix hi vaig! Adeu!
  -Adeu!

  Narratiu:
  Ahir vaig anar de rebaixes amb la meva mare. Estava il·lusionada perquè em pensava que trobaria moltes coses. Però quan vaig començar a entrar dins les tendes no m’agradava res. I finalment només vaig comprar unes botes…

  Descriptiu:
  L’altre dia vaig coneixer a una al·lota. Anava molt mal vestida, parexia una persona major. Duia uns calçons d’un color verd-marronòs, una jaqueta beix amb dibuixos horribles i flors com a botons i unes sabates beix molt amples.

  Explicatiu:
  La moda és una manera de vestir-se, de pentinar-se, d’adornar-se o de comportar-se que la majoria de la gent segueix durant una temporada. Hi ha qui no fa cas de les modes i es vesteix al seu gust.

  Argumentatiu:
  Mamà aquests calçons no et queden gaire bé. Perquè et fan un maluc molts grans i a tu això no t’agrada i perquè són massa estrets i després no estaràs còmoda. Fem cas i no les compris. Aprova-te’n uns altres a veure que tal.

  Instructiu:
  Em fan ganes uns calçons estrets, blau oscur, de la talla 34 i que no siguin massa cars.

  Predictiu:
  Jo crec que d’aquí uns anys vestirem com els anys 90.

  • ariadnabalufo Says:

   Dialogat:
   -Hey! Hola Mirella!
   -Hola Núria!
   -Ja has anat de rebaixes?
   -No, encara no he tengut temps. Hi ha moltes coses?
   -Sí, hi ha coses boniques. Però jo de tu faria via, perquè sinó ja no hi haurà moltes coses…
   -Molt bé, idò ara mateix hi vaig! Adéu!
   -Adéu!

   Narratiu:
   Ahir vaig anar de rebaixes amb la meva mare. Estava il·lusionada perquè em pensava que trobaria moltes coses. Però quan vaig començar a entrar dins les tendes no m’agradava res. I finalment només vaig comprar unes botes…

   Descriptiu:
   L’altre dia vaig conèixer a una al·lota. Anava molt mal vestida, pareixia una persona major. Duia uns calçons d’un color verd-marronòs, una jaqueta beix amb dibuixos horribles i flors com a botons i unes sabates beix molt amples.

   Explicatiu:
   La moda és una manera de vestir-se, de pentinar-se, d’adornar-se o de comportar-se que la majoria de la gent segueix durant una temporada. Hi ha qui no fa cas de les modes i es vesteix al seu gust.

   Argumentatiu:
   Mamà aquests calçons no et queden gaire bé. Perquè et fan uns malucs molts grans i a tu això no t’agrada i perquè són massa estrets i després no estaràs còmoda. Fem cas i no les compris. Aprova-te’n uns altres a veure que tal.

   Instructiu:
   Em fan ganes uns calçons estrets, blau obscur, de la talla 34 i que no siguin massa cars.

   Predictiu:
   Jo crec que d’aquí uns anys vestirem com els anys 90.
   Jo crec que d’aquí uns anys vestirem com els anys 90.

   • ariadnabalufo Says:

    Perdó, he posat dues vegades la mateixa frase a l’apartat del text predictiu.

 18. jhazminmarmol Says:

  *Dialogat:
  -On t’has comprat aquesta jaqueta?
  -Ho he comprat a la tenda què està al costat de casa teva.
  -Si? Que hi havia d’altres colors?
  -Crec que si.
  -M’acompanyes a comprar-me’l?
  -Clar que sí!

  *Narratiu:
  Na Claudia estaba molt nerviosa, avui obrien la seva tenda de roba i complements a la seva ciutat. Tota la seva família varen asistir a l’estrena i també tots els seus veïns a veure. Tota persona que entrava comprava camisetes, sabates i complements perquè els preus estaven rebaixats. Fins i tot per l’èxit que va tenir va surtir al diari com la tenda que més beneficis va tenir aquell dia.

  *Descriptiu:
  Ahir em van regalar una camiseta molt bonica: era de ratlles de color rosa i beix, les mànigues de tres quarts. És de cotó però sembla que sigui de tela. A la part d’endavant té brillants al coll i un mini escot a l’esquena.

  *Explicatiu:
  La moda són tendències repetitives de la roba, complements, l’estil de vida…A la roba són tendències que la gent adopta o deixa de d’utilitzar.

  *Argumentatiu:
  He de comprar-me uns pantalons texans perquè ahir es va rompre els que tenia i perquè en aquesta tenda estàn més barates a tota Palma.

  *Instructiu:
  M’has de comprar: unes samarretes, un par de sabates negres, dos texans i una jaqueta de color beix.

  *Predictiu:
  L’any que vé a les tendes de moda hi haurà de nou els texans romputs amb camises de ratlles. També les botes altes de cuir.

 19. isidelatorre Says:

  Dialogat:
  -Que volies algo de la tenda nin?
  -Sí, me podria treure el 43 d’aquelles Asics?
  -Quines, les negres o les blanques?
  -Les blanques.
  -Ara mateix
  -Me van perfecte, me les porto.
  -Son 60 €
  -Aquí té gracis
  -A tu, adeu!
  -Adeu!

  Narratiu:
  Ahir vaig anar de rebaixes amb els meus pares, a la tenda del meu amic Filogòni, estàva plena de gent i vaig tenir que anar a altres tendes de roba i esperar a que es buidés per entrar-hi a comprar.

  Descriptiu:
  La jaqueta que vaig portar a la festa va ser d’un tó suau, perque combinás amb els calçons blancs, no era massa gruixada per no passar calor, i duia caputxa.

  Explicatiu:
  La moda es la forma que predomina durant una època per vestir-se, normalment a l’any hi ha cuatre temporades, d’hivern, de tardor, d’estiu i de primavera.

  Argumentatiu:
  Per el sopar de l’equip de futbol els jugadors vestien tots iguals, uns calçons negres de pinçes, una jaqueta estil smoking negra també amb camisa blanca i corbata dorada.

  Instructiu:
  Jo vull uns calçons estrets, de la talla 30, blancs i que a la bragueta portin botons en lloc de cremallera.

  Predictiu:
  Jo crec que d’aquí uns anys vestirem com uns futuristes, semblants als astronautes.

 20. andreafr98 Says:

  Dialogat:
  -Hola Carla!
  -Hola Laura!
  -Al final et vares comprara la camisa blava que varem veure a les rebaixes?
  -No, perquè vaig anar a comprarme-la i no quedaven de la meva talla.
  – Que mala sort… i vares trobar cualque cossa més?
  -Sí, una jersei verd clar amb coderes.
  -Ido ja m’ho mostràs que ara he d’anar a mirar roba per jo.Fins demà.
  -Demà ho duré. Val,amem si trobas el que te va agradar tant.Adéu.

  Narratiu:
  El mes passat varem anar una amiga i jo a comprar-mos roba , i no varem pensar que dia 7 de gener eren les rebaixes. Dia 7 varem anar i la mateixa roba que varem comprar estava a la mitat de preu.

  Descriptiu:
  Fa dos dies vaig anar amb la meva amiga a comprar roba. Jo me vaig comprar un jersei de llana gris amb una butxaca petita. Té ratlles marrons i primes. És llarg , i les mànigues duen uns botons grisos.

  Explicatiu:
  La moda és el tipus de complements ,roba … que es du durant un temps , sobretot quan hi han coses noves. La majoria de gent segueix la moda , però sempre hi ha gente que no es deixa influenciar.

  Argumentatiu:
  -Crec que m’hauries de comprar aquesta falda, me queda genial.
  +Però és molt cara i te podries comprar més cosses en vegada de una.
  -Ja, però es que me queda molt bé.
  +No , ja te la compraràs en altre moment.
  -Però si me la compras ara te la puc deixar per a la festa de demà.
  +Venga val. comprate-la.

  Instructiu:
  M’has de comprar a la tenda de s’altre dia un jersei amb coderes, uns botins i uns calçols blaus clars.

  Predictiu:
  D’aquí dos mesos la meva tenda preferida cambiarà l’estil de roba, esper que la roba nova sigui encara més bonica que ara.

  • jospomar Says:

   Dialogat:
   -Hola!
   -Hola!
   -Aquestes sabates són noves?
   -Si com ho sabies
   -M’ho havies contat abans
   Narratiu:
   L’any passat varen explicar per la televisió que aquest estiu es durien els estampats però jo no n’he vist cap ni un.
   Descriptiu:
   L’altre dia portava unes sabates negres amb la sola blanca la punta marró i un parell de ratlles al costat.
   Explicatiu:
   La moda es la forma que predomina durant una època sobretot quan hi ha novetats i normalment es torna repetitiva.
   Instructiu:
   Hem pot donar uns calçons de la talla 42 negres un poc acurtats i aquelles sabates en negre.
   Predictiu:
   Diuen que la próxima moda que hi haurà consistirà en coses que ja es duien fa deu anys.

  • andreafr98 Says:

   Dialogat:
   -Hola Carla!
   -Hola Laura!
   -Al final et vares comprar la camisa blava que varem veure a les rebaixes?
   -No, perquè vaig anar a comprarme-la i no quedaven de la meva talla.
   – Que mala sort… i vares trobar qualque cossa més?
   -Sí, una jersei verd clar amb colzes.
   -Ido ja m’ho mostràs que ara he d’anar a mirar roba per jo.Fins demà.
   -Demà ho duré. Val,amem si trobas el que te va agradar tant.Adéu.

   Narratiu:
   El mes passat varem anar una amiga i jo a comprar-mos roba i no varem pensar que dia 7 de gener eren les rebaixes. Dia 7 varem anar i la mateixa roba que varem comprar estava a la meitat de preu.

   Descriptiu:
   Fa dos dies vaig anar amb la meva amiga a comprar roba. Jo me vaig comprar un jersei de llana gris amb una butxaca petita. Té ratlles marrons i primes. És llarg , i les mànigues duen uns botons grisos.

   Explicatiu:
   La moda és el tipus de complements ,roba … que es du durant un temps , sobretot quan hi han coses noves. La majoria de gent segueix la moda , però sempre hi ha gente que no es deixa influenciar.

   Argumentatiu:
   Aquests calçons són genials. El color és poc llamatiu , com a tú t’agrada. A més són comodíssims i estan a molt bon preu. Fins i tot te fan unes cames molt més llargues i primes.

   Instructiu:
   M’has de comprar a la tenda de s’altre dia un jersei amb colzes, uns botins i uns calçols blaus clars.

   Predictiu:
   D’aquí dos mesos la meva tenda de roba preferida cambiarà l’estil , esper que la roba nova sigui encara més bonica que ara.

 21. janpacha100 Says:

  Dialogat:
  -Saps quin color està de moda ara?
  -No,no ho se
  -És el taronja clar
  -Ah, per això hi ha tanta gent vestida de taronja!

  Narratiu:
  Aquell dia en Toni havia de mostrar els disenys de la seva primera colecció a la empresa de moda. Estava molt nirviós perque era la seva primera feina . Aquest era el seu moment de glòria. Havia de triomfar. A la direcció de l’empresa li van encantar els seus vestits. El van enviar a París, on es va convertir enpresident de l’empresa i en el dissenyador de l’any.

  Descriptiu:
  Aquella camia era magnífica. Era una camia negre, ratllada amb un vermell carmesí, i hera feta de cotó fi.

  Explicatiu:
  La moda d’avui en dia es igual a la de fa 30 anys. La moda sempre va i torna. Cada certs anys les tendències es repeteixen.
  Tot es repeteix i es millora.

  Argumentatiu:
  Aquesta roba es horrible!El disseny és horrorós, es incòmode, i es romp amb molta facilitat. Fes-me cas. No et compris aquesta roba.

  Instructiu:
  1.- Els colors del vestit han de ser càlids
  2.-Vull que sigui simple, però elegant
  3.-No vull que no tingui molts afegits, però sigui elegant
  4-Ha de ser fàcil de posar i de llevar

  Predictiu:
  Aquest estiu es portaran els vestits taronja.

 22. vladis890 Says:

  Dialogat:
  -Hola, com va?
  -Bé. D’on vens?
  -Del centre comercial. He trobat una sudadera impresionant i vaig a casa pera agafar doblers.
  -Increïble! Puc acompanyar-te, per favor?
  -Es clar que sí! Vinga, anem a casa a cercar els doblers necessaris.

  Narratiu:
  L’altre dia, en Josep anava pel carrer quan de sobte va veure una botiga de roba nova a la ciutat. Va entrar en ella i es va sorprendre molt, ja que estava plena de roba que mai havia vist. Va anar a la part dels pantalons, ja que tots els que ell tenia li eren petits. D’aquesta secció s’en va emportar uns pantalons negres i després va anar a la part dels jerseis, on es va comprar un de retxes. Estava molt content pel que havia trobat, ja que abans no havia trobat la roba que cercava o simplement estava esgotada.

  Descriptiu:
  Les esportives que vaig veure eren blanques. Al seu costat dret té dues retxes, una de color groc i l’altra de vermell; al seu esquerre té una retxa de color blau. Els cordons estaven perfectament atats. La sola era de color blau fosc.

  Explicatiu:
  La moda d’avui en dia ha evolucionat molt des de el segle passat, ja que ara duim una roba més oberta, que no és tan seriosa com la del segle passat. Encara crec que la moda anirà evolucionant cada vegada més fins fer-se més espectacular que ara i més moderna.

  Argumentatiu:
  No entenc perquè no puc anar a comprar roba quan ja tinc una edat per decidir per mi mateix, ja que tinc els meus propis gustos i no sempre són els mateixos que els vostros així que deixau-me anar a comprar tot sol.

  Instructiu o Directiu:
  Necessito aquesta roba:
  -Uns vaquers.
  -Un jersei.
  -Una gorra.

  Predictiu:
  En bastant poc temps, tornarem a portar roba curta ja que la temperatura augmentarà i tindrem moltíssima més calor que el d’ara.

 23. martitaserra28 Says:

  Dialogat:
  -M’agradaria comprar una falta, quin color en recomanes?
  *A jo m’agrada molt es color gris perquè està de moda.
  -Si, a jo també m’agrada. Gràcies!
  *De res!

  Narratiu:
  El dia de les rebaixes vaig anar a comprar roba però hi havia tanta gent que no vaig trobar res de la meva talla i les coes per pagar eren tan llargues que n’hi havia que sortien de la tenda. Així que vaig decidir esperar una setmana fins que les coses estiguessin més calmades i poder comprar tranquil·la.

  Descriptiu:
  L’altre dia a un mostrador vaig veure la camiseta perfecte. Era de color blau marí però si et fixaves bé, podies veure com les tonalitats d’aquest blau canviaven segons el Sol. Tenia les mànigues amples, era un poc escotada i no era molt llarga, arribava sobre l’atura de la cintura. La seva textura era suau i et feia sentir la sensació de que era calenta.

  Explicatiu:
  Per a molta de gent la moda significa que una peça de roba o accessori la dugui o li agradi a tothom, però també hi ha gent que es crea el seu propi estil i no deixa influenciar-se amb una moda passatgera.

  Augmentatiu:
  Aquest jersei ha de ser teu. Crec que el color et favoreig amb el teu color de pell. Les ratlles que té són perfectes per a tu, trob que et queden genial! I apart de que et fa molt bona figura està molt bé de preu!

  Instructiu:
  Si vols que aquests calçons et durin més temps et recoman que utilitzis un programa delicat quan els rentis, possar-los a la rentadora amb la roba del mateix color i sobre tot planxar-los amb poca calor.

  Predicatiu:
  Aquest estiu es duran els vestits curts de colors fresc com el blau i el blanc i com cada any tornaran a dur-se les
  sandàlies de tota la vida.

  • martitaserra28 Says:

   Correcció:
   Instructiu:
   Si vols que aquests calçons et durin més temps et recoman que utilitzis un programa delicat quan els rentis, posar-los a la rentadora amb la roba del mateix color i sobre tot planxar-los amb poca calor.

 24. sergiomr226 Says:

  Dialogat o conversacional:
  – Hola, bon da. És vosté la señoreta Mar?
  – Si.
  – M’agradaria sebre quina es la moda d’avui endia.
  – D’acord. Els joves es vesteixen amb colors alegres i sabates grosses, les avies amb vestits llargs i botes, les mares…

  Narratiu:
  – Un dia els meus amics i jo anavem pel centre comercial, hi havia moltes tendes de roba. Després de veure totes vàrem entrar en una que era de roba d’avui en dia. Llovors en entrar a tots ens va agradar una cosa, però teniem doblers suficients per poder comprar-ho, perquè cada un dui 100 euros i el que ens voliem comprar costava uns 150. Finalment vàrem decidir que entrariem un altre dia que tinguesim els doblers suficients.

  Explicatiu o expositiu:
  – Les botes de cuiro que vaig veure en Porto Pi eren negres, la seva canya era allargada, però d’un color diferent al de la base, era de color vermell. Al seu voltant hi havien moltes altres talles, la més gran era la número 56.

  Argumentatiu:
  – No puc entendre com la gent per reis hem regala roba. Aquesta que me regalen no m’agrada i jo dic als meus pares que ja puc opina la roba que m’agrada i la que no i també hi ha la confiansa suficient per dir a les persones que me la regalen que hem donin els doblers i ja la compraré jo.

  Instructiu o directiu:
  – Tens que fer el llit, si no, no surtirás amb els teus amics aquest dissabte per comprar-te uns pantalons.
  – Has de fer tots els deure si vols anar de compres.

  Predicatiu:
  – Demà pllorá i fará molt de fred pel de matí. Al mig dia vaixara més la temperatura i el vent aumentará. Però el dissabte de matí i aurà bon dia, però a mesura que vagi passant el dia fará més fred.

  • eleojitos Says:

   Sergio, tens moltes faltes d’ortografia i el predicatiu no té res a veure amb la moda… :/

  • sergiomr226 Says:

   Dialogat o conversacional:
   – Hola, bon da. És vostè la senyoreta Mar?
   – Si.
   – M’agradaria saber quina es la moda d’avui en dia.
   – D’acord. Els joves es vesteixen amb colors alegres i sabates grosses, les avies amb vestits llargs i botes, les mares…

   Narratiu:
   – Un dia els meus amics i jo anàvem pel centre comercial, hi havia moltes tendes de roba. Després de veure totes vàrem entrar en una que era de roba d’avui en dia. Llavors en entrar a tots ens va agradar una cosa, però teníem doblers suficients per poder comprar-ho, perquè cada un dui 100 euros i el que ens volíem comprar costava uns 150. Finalment vàrem decidir que entraríem un altre dia que tinguéssim els doblers suficients.

   Explicatiu o expositiu:
   – Les botes de cuiro que vaig veure en Porto Pi eren negres, la seva canya era allargada, però d’un color diferent al de la base, era de color vermell. Al seu voltant hi havien moltes altres talles, la més gran era la número 56.

   Augmentatiu:
   – No puc entendre com la gent per reis hem regala roba. Aquesta que me regalen no m’agrada i jo dic als meus pares que ja puc opina la roba que m’agrada i la que no i també hi ha la confiança suficient per dir a les persones que me la regalen que hem donin els doblers i ja la compraré jo.

   Instructiu o directiu:
   – Tens que fer el llit, si no, no sortiràs amb els teus amics aquest dissabte per comprar-te uns pantalons.
   – Has de fer tots els deure si vols anar de compres.

   Predicatiu:
   – Aquest hivern farà molt de fred, tothom aura de dur roba gruixada per no tenir fred.

 25. marinabarcenas Says:

  Dialogat:
  -Claudia, necessit un consell.-
  -Digues!-
  -M’he de comprar uns calsons i no sé de quin color.-
  -Ara la moda és dur-los grisos-
  -Ja, però precisament per aquest motiu no els vull grisos.-
  -¿Per qué?-
  -Perquè m’agrada ser original.-

  Narratiu:
  Ahir vaig anar amb n’Adrià, el meu germà, a comprar unes sabates grogues però al final els he comprades blaves, m’agradaven més.

  Descriptiu:
  Estic cercant per totes les tendes amem si trobo unes sandàlies marrons, amb la sola prima, que es pareixquin a aquelles que diuen els romans en el seu temps i el més important és que siguin la talla 38.

  Explicatiu:
  Hi ha molts de tipus de moda, la que tots coneixem i de la que xerram habitualment és la de la roba. Però també existeixen difenrents modes com: estils de vida, expressions col·loquials…

  Argumentatiu:
  Jo si fos tu, em compraria aquesta jaqueta perque sé que te’n fa falta una i ademés aquesta té un color molt maco, que et queda beníssim, i et fa prima.

  Instructiu:
  Si t’agradaria segui les noves modes compra’t aquests llansols.

  Predictiu:
  Crec que les modes aquest any tornaran a canviar, tu?

  • marinabarcenas Says:

   1. Dialogat:
   -Claudia, necessit un consell.-
   -Digues!-
   -M’he de comprar uns calçons i no sé de quin color.-
   -Ara la moda és dur-los grisos-
   -Ja, però precisament per aquest motiu no els vull grisos.-
   -¿Per què?-
   -Perquè m’agrada ser original.-
   Narratiu:
   Ahir vaig anar amb n’Adirà, el meu germà, a comprar unes sabates grogues però al final els he comprades blaves, m’agradaven més.
   Descriptiu:
   Estic cercant per totes les tendes amem si trobo unes sandàlies marrons, amb la sola prima, que es pareixquin a aquelles que diuen els romans en el seu temps i el més important és que siguin la talla 38.
   Explicatiu:
   Hi ha molts de tipus de moda, la que tots coneixem i de la que xerram habitualment és la de la roba. Però també existeixen diferents modes com: estils de vida, expressions col•loquials…
   Argumentatiu:
   Jo si fos tu, em compraria aquesta jaqueta perquè sé que te’n fa falta una i a més aquesta té un color molt maco, que et queda beníssim, i et fa prima.
   Instructiu:
   Si t’agradaria segui les noves modes compra’t aquests llençols.
   Predictiu:
   Crec que les modes aquest any tornaran a canviar, tu?

 26. paulinguigs Says:

  Dialogat o conversacional:
  – Hola Marina!
  – Bones Clàudia!
  – Com pots veure, ja han començat les rebàixes. Que hi has anat?
  – Doncs si, acab de venir de comprar-me una camisa que estava al 50% a Stradivarius.
  – A sí? Ido jo ara aniré a veure si trob qualque cosa que m’estigui prou bé.
  – Adéu, fins aviat!
  – Adéu, esper que ens tornem a veure aviat!

  Narratiu:
  Quan era petita, la moda no m’importava gaire. Però si que m’entusiamaven les sabates de tacó.
  Fins no fa un parell d’anys, m’era ben igual anar d’una manera o altre, perquè ma mare cada dia em triava la roba que m’havia de posar.
  Quan feia cinquè o sisé (no ho record massa bé), un dia vaig anar amb una amiga a fer una volta i record que va ser quan em va canviar totalment el gust per la roba. Des d’aquell dia no he tornat a deixar que ma mare em trii la roba. Aquesta temporada, m’agrada molt la roba estil “retro”, i crec que és el que em queda millor de tot.

  Descriptiu:
  Ja tenc pensat el vestit que em posaré per la festa. És de color negre amb retranques. És ajustat i a mitja cintura comença una falda amb volants que arriba fins una mica més a dalt que els genolls.
  Explicatiu o expositiu:

  • paulinguigs Says:

   Perdó el meu ordinador ha enviat el comentari sense acabar-ho i sense revisar.

   Dialogat o conversacional:
   – Hola Marina!
   – Bones Clàudia!
   – Com pots veure, ja han començat les rebàixes. Que hi has anat?
   – Doncs si, acab de venir de comprar-me una camisa que estava al 50% a Stradivarius.
   – A sí? Ido jo ara aniré a veure si trob qualque cosa que m’estigui prou bé.
   – Adéu, fins aviat!
   – Adéu, esper que ens tornem a veure aviat!

   Narratiu:
   Quan era petita, la moda no m’importava gaire. Però si que m’entusiamaven les sabates de tacó.
   Fins fa un parell d’anys, m’era ben igual anar d’una manera o altre i ma mare cada dia em triava la roba que m’havia de posar.
   Quan feia cinquè o sisé (no ho record massa bé), un dia vaig anar amb una amiga a fer una volta i record que va ser quan em va canviar totalment el gust per la roba. Des d’aquell dia no he tornat a deixar que ma mare em trii la roba. Aquesta temporada m’agrada molt la roba estil “retro” i crec que és el que em queda millor de tot.

   Descriptiu:
   Ja tenc pensat el vestit que em posaré per la festa. És de color negre amb retranques. És ajustat i a mitja cintura comença una falda amb volants que arriba fins una mica més a dalt que els genolls. Està fet d’un material molt agradable, fresc i lleuger i els volants són de gasa negra.

   Explicatiu o expositiu:
   La marca Pandora, és una marca de joieria que està molt de moda a l’actualitat. La seva peça més coneguda és la polsera amb cents de variadíssimes pecetes que pots anar combinant al teu gust. L’inconvenient més important és el seu preu elevat.

   Argumentatiu:
   Un tema del que es parla molt és l’excessiva primor de les models. Sovint podem veure a les desfilades o a les revistes al·lotes extremadament primes. En la meva opinió és molt negatiu perqué donen una imatge que no és real i em fan sentir malament perqué pareix que les al·lotes ens hem d’assemblar a elles, fent que hi hagi més gent anorèxica.

   Instructiu o directiu:
   Una norma habitualment seguida a l’hora de triar la roba és no combinar els colors oposats, com el negre i el vermell o el blau i el taronja. La combinació d’aquestes tonalitats no et quedarà equilibrada.

   Predictiu:
   L’any passat la tendència de la moda eren els colors càlids, com el marró, taronja o groc. Però aquesta primavera la tendència serà cap als colors més vius com el vermell o el rosa.

 27. miquelbv9 Says:

  Dialogat:
  -T’agraden aquests pantalons vermells que m’han duit els reis?
  -M’agraden més els altres de color blau marí.
  -Per què?
  -Perque m’agraden els colors foscos.
  -D’acord.

  Narratiu:
  Un dia una noia del meu col•legi va dur una camiseta i molta gent li va dir que no li agradava. Ella, per culpa dels altres no va tornar a dur aquella camiseta però un noi que era molt amic seu li va dir que no li havia d’imortar ell que diguessin els altres. La noia li va fer cas i al dia següent la va tornar a dur, llavors tots van començar a dir-li el mateix: que era molt lletja que no lis agradava i ella va passar de tots. Al següent dia ja no van tornar a molestarla i va poder dur la camiseta els dies que volgués.

  Descriptiu:
  Aquells pantalons eren especials, sabies que havien de ser teus amb aquell blau marí tan intens i tan bonic. Eren realment elegants mai havia vist uns pantalons com aquells, eren meravellossos fins que vaig veure el preu després vaig sebre que ja no havien de ser per a mi.

  Explicatiu:
  Propos a tots els propietaris de les marques de roba més importants que es possin dacord per a que les modes no passin tan havia ja que no puc egigir que sempre hi hagi la mateixa moda ja que si fos així no vendrien productes però si poden fer que durin més i així la gent estalviaria molts de doblers en aquests momento tant dificils.

  Argumentatiu:
  La moda no està bé ja que crec que ha de dependre dels gustos del consumidor i no del creador. Tu has de poder elegir que és el que t’agrada i que el que no, i no has de comprar una peça de roba simplement perque sigui de la moda en la que estàs.

 28. eleojitos Says:

  *DIALOGAT*:
  FILLA: Mamà, puc anar de compres?
  MARE: Per què? Si ja en tens suficient.
  F: Mamà, però vull qualque prenda nova…
  M: I aquella “minifalda” que vares comprar fa unes setmanes?
  F: Ja no es dú, s’ha passat de moda.

  *NARRATIU*:
  Li vaig demanar a una amiga meva si me deixava un vestit, una bossa de mà i unes sabates amb tacons per al desfil del Ramon Llull, però no tenia sabates de la meva talla.

  *DESCRIPTIU*:
  Na Lara avui ha duit un model de roba que m’ha encantat, duia uns calçons molt estrets negres, conjuntada amb una camiseta beige amb ratlles al fons i un colibrí en blanc i negre al centre.

  *EXPLICATIU*:
  La jaqueta “Slam” és una marca de jaqueta que es va possar de moda l’hivern passat i es seguix duent ara.

  *ARGUMENTATIU*:
  Jo no li trob sentit a les NINES (sobretot nines) que van amb calçons curts a l’hivern, dona igual si duen mèdies, perquè, què és millor: no estar amb una roba en la que mostris les cames mentre que te congeles, o anar amb una roba mona i que no passis fred?

  *INDICATIU*:
  Has de deixar la roba bruta dins del calaix de roba bruta i la neta dins de l’armari.

  *PREDICTIU*:
  A la pròxima pel.lícula de Spiderman li canviaran el vestit per un groc amb la part de davall negra, que crida més l’atenció.

 29. marinaescarpa11 Says:

  Correcció sobre les faltes:
  Madrit: Madrid.

 30. janpacha100 Says:

  Dialogat:
  -Saps quin color està de moda ara?
  -No,no ho se
  -És el taronja clar
  -Ah, per això hi ha tanta gent vestida de taronja!

  Narratiu:
  Aquell dia en Toni havia de mostrar els dissenys de la seva primera col·lecció a la empresa de moda. Estava molt nirviós perquè era la seva primera feina . Aquest era el seu moment de glòria. Havia de triomfar. A la direcció de l’empresa li van encantar els seus vestits. El van enviar a París, on es va convertir en president de l’empresa i en el dissenyador de l’any.

  Descriptiu:
  Aquella camisa era magnífica. Era una camisa negre, ratllada amb un vermell carmesí, i era feta de cotó fi.

  Explicatiu:
  La moda d’avui en dia es igual a la de fa 30 anys. La moda sempre va i torna. Cada certs anys les tendències es repeteixen.
  Tot es repeteix i es millora.

  Argumentatiu:
  Aquesta roba es horrible!El disseny és horrorós, es incòmode, i es romp amb molta facilitat. Fes-me cas. No et compris aquesta roba.

  Instructiu:
  1.- Els colors del vestit han de ser càlids
  2.-Vull que sigui simple, però elegant
  3.-No vull que no tingui molts afegits, però sigui elegant
  4-Ha de ser fàcil de posar i de llevar

 31. ariadnaoliver Says:

  Dialogat:
  -Què té pareixen els vestits de primavera que ha tret Calvin Klein?
  -M’agraden però els trob massa acolorits.
  -Personalment crec que ha encertat molt amb el verd i el groc, però els de ratlles són molt parescuts als de Dior.
  -És veritat. I la col.lecció de Dior que t’ha parescut?
  -Horrible.

  Narratiu:
  Na Laura és la filla d’un dels grans disenyadors de Massimo Dutti i encara que només te 15 anys el dissabte que ve farà la seva primera pasarel.la. Presentarà la primera col.lecció de la seva propia firma, L.Johns, diuen que la col.lecció és fantàstica i que a l’esdeveniment siran tots els grans personatges de la moda. Disenyadors, firmes, models…

  Descriptiu:
  Va anar a la gala amb un vestit de Carolina Herrera preciós, era vermell apagat, per amunt dels genolls. Duia un escot que acabava en punta, més avall hi duia un cinturó de pell marrò. Després, sobre la cintura és tornava a eixamplar i feia uns plegs semblants al d’una falda d’uniforme. No duia mitges, però mig pam per devall dels genolls acabaven les altissimes botes de pell amb taló ample que portava amb molt d’estil. Diuen que el vestit li va costar tres mil euros i les botes els hi havia dissenyat Gucci especialment per a ella.

  Explicatiu:
  Jo per l’estiu 2012 propòs continuar amb la moda vintage i retro però introduir un poc l’estil heavy i punk. Es a dir, vestits grocs com els dels anys 60 però els tocats en comptes de ser blancs i clàssics podrien ser negres i estar mig romputs.
  Els texans que continuïn sent per amunt del maluc però els podriem propossar amb cinturons de pues, per exemple.
  Per altre banda podriem tornar a posar de moda els banyadors sencers sense mànigues ni tirants. D’aquesta manera allargam les col.leccions d’aquest darrer any, que han tingut molt d’éxit, i renovam incluint detalls punks i alternatius.

  Argumentatiu:
  Aquesta col.lecció d’hivern no ha tingut gaire éxit. Era bona e innovadora, el problema és que no l’hem venut bé, no ha sigut ben distribuida, no va ser presentada així com toca als dissenyadors i no s’ha sabut vendre. Jo propós tornar a enviar les millors propostes a les multinacionals i als dissenyadors i reinventar i modificar lo menys acceptat. I així podriem recuperar les perdudes i treure benefici d’aquesta col.lecció que no ha sigut ben acceptada.

  Instructiu:
  Per la pasarel.la de París vull que a la primera part es presentin les col.leccions de les marques clàssiques, després dels nous dissenyadors i finalment els experimentals que no surten a la venta. A la col.lecció d’Armani, de D&G i de Tous només poden ocupar mitja hora i vull a Versace de portada a totes les revistes i diaris.

  Predictiu:
  Quasi tots els experts opinen que la moda és com una roda, tot allò que qualque pic ha causat gran sensació i ha promogut es tornarà a vendre en un periode mínim de cinquanta anys i per aixó aconsellen no tirar res.
  Es creu que l’estil retro encara dominará un temps però que els hippies i els pantalons de campana estaran de moda en un parell d’anys.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: